Beauty snacking: svačinka pro vaši pleť

Beauty snacking: svačinka pro vaši pleť

10.04.2024 | Sdílet na FB
Už jste dnes nakrmili svou pleť? Beauty snacking je rituál jednoduché zkrášlující péče, kterou můžete dělat kdykoli a kdekoli pro zachování mladistvé pokožky. A není na tom vůbec nic složitého!

Beauty snacking aneb mlsání bez výčitek

Beauty snacking si můžete představit jako kafe pauzu v práci, nebo sladkou tečku po náročném dni… Je to chvíle, kdy si dovolíte se zastavit a udělat pro sebe něco hezkého. Dopřát si, i když jste zrovna ve shonu.

Rozdíl ovšem tkví v tom, že nemlsáte vy, ale výhradně vaše pokožka. Působení nevlídného počasí, ale i prachu, klimatizace, topení a modrého světla z monitorů je velmi unavující. Pleť během dne hladoví a touží po osvěžení stejně tak jako naše mysl. I jen jediný malý moment krásy a kosmetické péče umí naboostovat vaši pleť i emoce. A právě o tom je trend beauty snacking.

Jak to všechno začalo?

Beauty snacking získal na popularitě v době kovidové, za nekonečných dnů homeofficů a karantén. V době, kdy člověk skoro neměl chuť se převléknout z pyžama, když usedal k počítači. Jak si zpestřit čas, když se každý den zdá být stejný jako ten předešlý? Tak třeba malým beauty momentem, který naruší zaběhlou rutinu, nezabere moc času, a přitom prospívá nejen pleti, ale i emočnímu a psychickému nastavení. 

A tak se zrodil trend beauty snackingu, který byl právě tím potřebným zpestřením a narušením zaběhlého stereotypu. Beauty snacking a nově objevené kouzlo "jednohubek krásy" se uchytil.

Dnes už je beauty snacking hlavně synonymem rychlé a jednoduché zkrášlující péče, která přináší osvěžení v práci i na cestách, zkrátka všude, kde zrovna potřebujete "občerstvit" svou pleť a dodat jí šťávu. K tomu se přímo nabízí pleťové spreje, parfémy, balzámy, krémy na ruce, kolagenové infuze a mnoho dalších diskrétních produktů, které můžete mít kdykoli u sebe, připravené k okamžitému použití.

Pár tipů na Pure Beauty Snacking

STRIPP Collagen: opravdová pochoutka pro pleť

V západním světě je beauty snacking spojen výhradně s kosmetickou péčí. V Koreji a třeba také v Číně se ale můžeme setkat i s opravdovou svačinkou pro krásnou pokožku. U nás je takovým unikátním příkladem revoluční novinka STRIPP Collagen. Jedná se o proužek kolagenu, který je rozpustný v ústech, a proto se lehce vstřebává přímo skrze sliznice. Malý proužek kolagenu, doplněný i o další účinné látky, je proto jako stvořený pro vaši beauty snacking péči.

Liftingový sprej jako absolutní nutnost

Vraťme se nyní zpět ke kosmetice. Nejtypičtějším reprezentantem beauty snackingu jsou pleťové spreje. Sprej pleť krásně naboostuje účinnými látkami. Vysušenou pokožku hydratuje, unavené pleti poskytne pocit osvěžení. Mnohé pleťové spreje se dokonce dají používat přímo na make-up, aniž by tímto zásahem utrpěl. To umí třeba liftingový sprej z opuncie od Whamisy, který pleť krásně vypne kdykoli během dne.

Kolagenová infuze

Efekt hydratace, rozzáření pleti, zlepšení elasticity a posílení kožní bariéry - to vše v jednom spreji. Kolagenová infuze od Dermarssance obsahuje neuvěřitelně koncentrovanou dávku kolagenu, který potřebuje každá pokožka k tomu, aby si zachovala svůj mladistvý vzhled. Kolagenová infuze může sloužit zvlášť, ale i spolu s diskrétními kolagenovými náplastmi.

Perly pro vaši pleť: v hlavní roli kyselina hyaluronová a kolagen

Perly kyseliny hyaluronové a kolagenu mají opravdu tvar perel. Stačí je rozpustit v toniku nebo séru a nanést na pokožku. A my moc rádi doporučujeme: perly kyseliny hyaluronové jako snídani pro vaši pleť, protože krásně hydratují. Naproti tomu kolagenové perly působí regeneračně, a tak jsou ideální večeří pro pleť. Jejich rychlý a intenzivní účinek tak skvěle zapadá do konceptu beauty snackingu.

Opravdová relaxace s Bellabaci

Kapka esenciálního oleje Deep Relax na spánky a zápěstí má blahodárné aromaterapeutické účinky na mysl. Pokud máte stresující práci, je pro vás naprostou nutností. Pohladit po duši i pokožce umí také krémy a oleje Skin Get a Life nebo Stress No More. Nechte se unést vůní některého z nich a produkty krásně vmasírujte do pokožky. Přijdete díky tomu na jiné myšlenky a uvolníte napětí.

Nahoďte masku

Pleťová maska sice není zrovna vhodná do kanceláře, ale na home officu se za ni stydět rozhodně nemusíte. Navíc ve chvíli přilnutí vaší oblíbené masky okamžitě ucítíte, jak pokožka šťastně „nasává“ všechny tolik potřebné účinné látky. Stačí si jen vybrat, jestli chcete intenzivně hydratovat, zatáhnout póry, zlepšit elasticitu pleti, nebo bojovat s černými tečkami.

Drobnosti, které dělají radost

Krém na ruce, balzám na rty, rtěnka, pudr, trocha parfému… Tyto produkty najdete ve většině dámských kabelek. Ale řekněme si to na rovinu - často je používáme zcela automaticky. 

Beauty snacking je ovšem také o emocích, proto je důležité, aby i taková drobná péče byla zcela vědomá. Pokud se vás to týká, zkuste se příště u těchto mini zkrášlujících aktivit pozastavit a vědomě vnímat, jaký pocit ve vás zanechává. I když je to třeba jen pár vteřin, vězte, že ten pocit má smysl.

Když beauty jednohubkám opravdu přijdete na chuť, stanou se vaší novou závislostí. A svou pleť už nenecháte nikdy hladovět.