Bio kosmetika: Zářivá krása z přírody

Bio kosmetika: Zářivá krása z přírody

18.08.2023 | Sdílet na FB
V dnešní době se stále více lidí obrací k přírodě, když jde o péči o svou pleť a přirozenou krásu. Jedním z trendů, který tuto filozofii podporuje, je rostoucí popularita bio kosmetiky. Co ale vlastně pojem bio kosmetika znamená a jaké kosmetické produkty se mohou označovat jako bio nebo přírodní?

Bio kosmetika, známá také jako organická kosmetika, je označení pro výrobky, které jsou vyrobeny z přírodních a organicky pěstovaných surovin. Hlavním cílem bio kosmetiky je minimalizovat použití syntetických chemikálií a umělých látek a místo toho upřednostňovat přírodní a biologicky aktivní složky.

Jedním z klíčových principů bio kosmetiky je respektování životního prostředí a udržitelného zemědělství. Suroviny používané v bio kosmetice by měly pocházet z ekologicky šetrných zdrojů a měly by být získávány bez negativního dopadu na přírodu.

Charakteristiky bio kosmetiky

1. Použití certifikovaných přírodních surovin

Bio kosmetika by měla obsahovat přírodní suroviny jako jsou rostlinné extrakty, oleje, éterické oleje, bylinné extrakty a další přírodní látky pocházející z kontrolovaného zemědělství. Tyto suroviny jsou obvykle bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, a zároveň neobsahují žádné stopy chemických či fytologických prostředků povolených v nekontrolovaném zemědělství. 

2. Minimalizace chemických přísad

Bio kosmetika by měla minimalizovat použití chemických přísad, jako jsou syntetická barviva, parabeny, silikony, ropné deriváty a další látky, které mohou být nepříznivé pro pokožku a životní prostředí.

3. Žádné testování na zvířatech

Bio kosmetika by neměla být testována na zvířatech. Měla by být eticky a šetrně vyrobena bez použití testů na zvířatech.

Bio a přírodní kosmetické produkty

Výhody bio kosmetiky spočívají v tom, že minimalizují expozici  chemikáliím a umělým látkám, které mohou být nepříznivé pro pokožku a zdraví. Mnoho lidí preferuje bio kosmetiku kvůli jejímu respektování životního prostředí a udržitelnosti. Při výběru bio kosmetiky je dobré sledovat certifikace, které potvrzují ekologickou a organickou povahu výrobků.

Umíte poznat opravdu přírodní kosmetiku? Zjistěte více v tomto článku.